tisdag; "god morgon"!

my god, vad jag är trött! gick och lade mig vid 3 i natt för jag ville vänta på filmsnutten.. mina trötta ögon vann kampen..

har nu iaf fått ut filmsnutten och jag hoppas att vi får till det bättre nästa gång, detta var första gången och jag vet inte hur bra ni kommer att tycka att den är..

kommentera den gärna så jag får veta vad  som är bra och vad jag kan göra bättre.. jag höll i kameran själv och det var kväll.. hm.. kan börja överanalysera nu så jag slutar här och så ska vi åka ner till birsta för att köpa det där fantastiskt underbara filtret som överdrivet förvirrade jag har strulat bort.. suck

yeah yeah! jag återkommer a.s.a.p!

oj, höll på att glömma.. länken till youtube:
 


rosenbröd och youtube!

nu är jag så övertrött att jag är pigg!

det blev jättebra med assistenten! ja, bullarna alltså.. men jag hinner inte lägga upp bilder på det nu för vi håller på att lägga upp en film på youtube med diesel där han "visar flingorna -tänderna" och är jätte farlig -mot godis!

det märkliga med diesel är att han är fan aldrig farlig när han inte får godis, så det är ju väldigt fläckvis.. hahahahahaha!
fan, conny och jag sitter som 2 bär i soffan men kan ju inte lägga oss förrän filmen är uppladdad! vi är ju helspända på  hur det kommer att se ut! wiiiiiiii!!

jag måste faktiskt få klappa mig själv på axeln och tycka att jag är lite cool som har lyckats få honom att göra detta. sedan kan man ju se att jag dessutom har lärt honom att slicka sig runt munnen.. och nicka.. hahahahha! gud vad jag är stolt över honom!

nä, nu måste vi fortsätta här, så resten får ni höra om i morgon!                                              pok


eller som tove sa när hon var liten och inte riktigt förstod vad jag menade när jag sa att det heter "we love you" när det är flera som gör det..:  we i love you mamma!   hon menade ju hon och conny..  pullan min!


                                                                          we i love you!  


övertid och övertrött..

shit pommes frittes, vad jag är trött!
jag har inte sovit så bra inatt -försök att sova gott med en hel rymdbas av raketer runt pallet, ja det är alltså såna skummgummipinnar med hål i som man snurrar upp håret på..

efter en halvjobbig natt och jobb mellan 10.00-16.00 och sedan direkt till kf, som faktiskt slutade typ halv 20.. hahahahaha alltså 19.30, så hämtade vi tove och sedan så åkte vi hem och fikade och nu sitter jag i soffan och letar recept på mina rosenbröd så jag kan få använda min älskade assistent!

problemet -som ni kansk ser, är att synapserna i hjärnan har redan lagt sig så det funkar väl sisodär.. återkommer med ett sista inlägg och ev. bild på rosenbröden -om det blev några..

                                    tills dess: pok

gruppmöte moderaterna


kommunfullmäktige!

min chef kom till 16.00 så jag kunde gå lite tidigare.. -tack karin!

VI ÅKTE DIREKT ..capslock, vi åkte direkt till kommunfullmäktige.

sitter nu med johan nordenmark, ragna sundström, mamma och conny  på gruppmöte.
på bilden jag kommer att lägga upp finns inte ragna med -tyvärr, men men.. en annan gång kanske.

det som har hänt hittills är att mamma försöker lära sig sin telefon som hon har införskaffat idag och sedan har vi gemensamt försökt få till ett foto med johans kamera för min blogg.. hahahahahahahahahahaha! my god vad roligt man kan ha för att få till ett enda kort som ska vara någorlunda bra.. med en mamma som dessutom inte kan koncentrera sig för att hon vill få iväg en filmsnutt till en manlig bekant.. hahahahahaha!

nu ska vi gå igenom punkterna så jag tror att vi syns om en stund... oia så ikväll när jag kommer hem.

                                                                                pok

måndag -jobba på life & kommunfullmäktige..

idag är det HELDAG!
FÖRST capslock.. först är det LIFE -hälsokostbutiken, mellan 10.00-17.00 och efter det blir det direkt till kommunfullmäktige som slutar.. ja, jag hoppas vid 21.00 för tove ska hämtas hos sin farmor och måste få komma hem och i säng..
skulle dessutom vara roligt att få se henne en stund innan läggdax..

(just nu är det lugnt efter en rush på några kunder :) jag har bl.a. sålt en spikmatta! 685:- och därför passar jag på att göra en liten uppdatering.. ;) )

jag kan för övrigt tala om att det blev ganska bra med håret. tyvärr så blir det som vanligt, med några tåtar som inte vill locka sig, men det skiter jag i. jag ser dem ändå inte.. hahahaha

alltså ni som verkligen känner mig, skulle nog bli chockade om ni såg mig nu.. jag har klänning och strumpbyxor!!
min mamma kom in en snabbis -hon såg det inte ens! så ovanligt är det att se mig i klänning!
rätt kvinnlig -om jag får säga det själv, tom conny sa spontant att jag var fin. pullan min.. ;)

tove är den mest underbara barometern för vad som är bra och inte. hon ger en omedelbar reaktion på det hon ser.
hahahahahaha! det finns 2 typer av reaktioner:
1.tove kommer går förbi/kommer fram, tittar upp och utbrister: åvad fin du är mamma! t.ex.:vilken snygg make up!
2.tove kommer in till tv-rummet när jag precis har börjat lägga en make up och har bara hunnit t.ex. applicera den marinblåa skuggan.. :du mamma... oj! vad blått! ..öh, det blir nog snyggt, när det är klart..!

hahahahaha! hon är helt underbar! det spelar ingen roll vad det är hon tycker, hon är alltid diplomatisk och försöker lägga fram det så bra som möjligt.
"oj, vad mörkt.. hm, ska du ha någon annan färg med?"
"oj, det är inte klart än va?" denna är den absolut bästa av alla rektioner! hahahahahaahhahaha!

jag började med detta inlägg 11.45, jag får väl se när det finns tid att avsluta och lägga upp det.. hahahaha

iaf  det roliga med tove, är att oavsett vad hon tycker och säger, så syns det i hennes ansikte! ..hm..jag undrar var hon har fått det ifrån.. någon som vet??

nä nu får et vara nog.. vi syns om ett tag..                                   pok

titta så fint det blev!! TACK CONNY


inte måndag än..

eftersom jag inte har lagt mig än och har inte sovit, så räknas detta inte som måndag. sån är jag.

detta har hänt efter det att vi lämnade harry vid 23-tiden..:

vi började med att ta upp tvätten från tvättstugan samt kvällsrastade diesel..

sedan bäddade vi rent i sängen... mmmysigt.. :)

jag har duschat/badat -det är lite stop i avloppet typ, detta kan ha och göra med att jag har lite långt hår och många hårstrån som kanske gärna vill fastna.. anyhow.. eftersom detta inte hör till kategorin av favoritsysslor så lade jag ut uppdraget på entrepenad och efter en lång och utdragen upphandling så föll det på conny "the handyman" 'slott att fixa det och det blev såååå fint!                                      TACK CONNY!

efter duschen så styrde jag in raketer i håret för att piffa till mig lite till imorgon. ja, såna skumgummigrejjer som man rullar in håret i så det blir lockigt och fint! det ser ut som ett hav av raketer och man är såååååå fin! kan hända att jag lägger ut ett kort imorgon om jag "hinner".. (hahahahahahahha) 

nu tittar jag på fråga olle och conny sitter och suckar bredvid mg.. hahahahahahaha! hans hatprogram typ.. ett av dem iaf.
men, eftersom jag måste upp och jobba imorgon måste jag kasta in handduken för ikväll och gör det med ett typiskt joa avslut:         POK

mmmmmmy god, vad goda de blev!!


pannacotta på kylning..


pannacotta -mmm......

tja!
ja, då var middagen avklarad och jag har gjort en liten överraskning till efterrätt.. ;) det blev pannacotta!
harry är helt ovetande och det är såååå roligt!

tyvärr ska den stå i kylen i typ 4 timmar eller nå't så vi får vänta ett tag.... det blir lagomt tills conny kommer från jobbet ikväll. det blir lite sent för tove, men det brukar inte vara någon fara..



PANNACOTTA:

1.5 tsk gelatinpulver + 1.5 msk vatten (eller 3 gelatinblad)
3 dl grädde
2 dl mjölk
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker

1.blanda gelatinpulver med kallt vatten i en kopp och låt svälla i ca 5 min
   (eller lägg gelatinbladen i rikligt med vatten)

2.koka upp grädde, mjölk och socker så att sockret löser sig. tag kastrullen från värmen.

3.tag upp gelatinbladen och lös upp dem eller det svällda pulvret i den varma gräddmjölken

4.blanda i vaniljsockret

5.fördela blandningen i 4 vattensköljda portionsformar (drygt 2 dl)


6.låt dem svalna, täck över och ställ dem kallt, minst 3-4 timmar

7.doppa formarna hastigt i hett vatten och stjälp upp dem eller servera direkt ur formarna

8.servera gärna med frukt eller bär, hackad pistagemandel -typ..

ska lägga in foton från eftermiddagen nu.                                                                          pok


lägesrapport..

klockan är typ 4 och det känns som o ingenting har blivit gjort! att 4 tvättar är tvättade och upphängda, spelar ingen roll när man inte kan dammsuga och få göra fint i hela lägenheten! attans vad jag blir irriterad!

funderade på att åka till COOP.. det sket sig. har de filter så har vi iaf inte tid att åka ner nu för conny börjar 18.30 och det är högre prio på tvätten. conny kanske kan fixa det imorgon när jag jobbar.. *blink-blink*

sedan är det inte ens säkert att de har filter utan att man måste åka på något annat ställe..

skit.

ja,ja.. vad är väl en bal på slottet -som min kompis nina brukar säga..

skitsamma, det fixar sig imorgon. nu ska jag riva ur alla sängkläder och slänga in dem i maskinen! gud vad mysigt att få somna i nybäddad säng sedan! mmmmmm...

                                                                                                                pok

söndag: storstäd och tvättdag!

äntligen! det är såååå skööönt att hela familjen hjälper till och städar och gör fiiint! att komma hem och det doftar underbart av nytvättade kläder! mmmm.......!

hm, ett litet moln dock på min blåa himmel.. när jag hade fixat ihop tvätt till en stor tvättkorg, asat ner den till entrén då kommer jag på att jag har glömt nycklarna till tvättstugan. problemet löste sig efter en stund då jag kom på att jag hade lagt dem i bilen. skönt, bara att fortsätta dagen S&T.  

hahahahaha ja eller hur??
 
då kom nästa lilla moln. conny kommer och frågar var filtret till dammsugaren är. my god! tar det aldrig slut?!?! jag gjorde rent dammsugarens filter och behållare för ett par veckor sedan som man ska göra då med ljummet vatten och sedan ska filtret stå i 24h för att torka. fatta att jag glömmer att sätta tillbaka det!  suck.. hur bra går det att städa om det inte går att dammsuga..? blir förmodligen en tur till COOP IGEN -OM DE NU HAR FILTER TILL DAMMSUGARE.. oj, capslock.  ja iaf, måste nu kolla om de har det så..
vi hörs..                                                                                

                                                                                  pok

earth hour..

ja, nu sitter vi här i ett rätt så mörkt tv-rum med endast tv som just nu går på el.. datorerna är urdragna (går på batterierna) och stearinljusen.. hm, ja de behöver ju ingen el..
jag sitter vid en dator, har min dotter vid min sida och harry, hon sitter på andra sidan bordet vid sin dator.
det är fö det nya sättet att umgås.. man sitter vid varsin dator i samma rum och snackar via msn. rätt roligt att se harry hoppa till av förtjusning när det plingar till i datorn när hon får msn meddelande...  ..från mig! hahahahahahaha!

nu börjar csi miami, vi hörs!         pok

tove och nikko diskuterar..


BOSH Profi Mixx44 500W


i love it!

jag är nu ägare till en BOSH ProfiMixx44 500W and i love it!

klockan är nu 18.33, jag och tove har landat hos harry för en trevlig kväll där vi ska vara tysta och snälla för att inte prommenera på hennes nerver.. (hahahahahahahahahaha) som om vi skulle kunna göra det..

dagen började iaf med en "stilla diskussion" med conny om vissa förhållningsregler i lägenheten och sedan bar det av till härnösand-COOP, för att shoppa loss min assistent.
väl där kom jag på att det känns ju skapligt roligt att handla assistent (995:-) och mat för nästan 2000:- totalt och sedan inte få bonusen.. (har tappat kortet..)
grämde mig en stund men vi handlade det vi skulle och betalade. kände dock att jag kunde inte släppa det och vi gick till infon där vi fick tag på xet  till connys kollega som fixade det.. i love her!
alltså, jag kommer att få ett nytt bonuskort om en vecka och jag fick bonusen registrerad! thank u!

sedan bar det av tillbaka mot kramfors med fika hos mom (matte och marika). jätte trevligt och mysigt. snusa på bäbis.. mmmm... :)

om någon funderar över frånvaron av stora bokstäver efter punkt så är detta ett medvetet val för att det retar vissa i min familj.. ;) hahahahaha, jag får se om jag framöver kommer att växa upp och då åxå skriva så.
tills dess får ni stå ut med att det ser ut som det gör.. :)

nä nu ska jag lägga in en bild på min nya kärlek och sedan ska jag göra en väldigt sen middag till mig och mitt barn.

                                                                    pok

älskar helgen efter löning!

helgen efter löning är alltid positiv! imorgon skall vi åka ner till härnösand och köpa en matberedare! det är det enda jag kan unna mig just nu och gör det med glädje för jag vet att den kommer att användas flitigt!
jag älska att baka och denna maskin skulle hjälpa mig oerhört mycket.. får inte glömma att det är billigt att kunna göra eget bröd åxå.. ;)

en annan sak som har varit mysigt idag är att jag och tove har varit hos marika. vi har fikat och snusat på bäbis. mmmm... my god vad mysigt det är med bäbisar! ja, det var mysigt att marika var med åxå.. ;)

kvällen tillbringades hos harry (toves farmor som egentligen heter harriet) med let´s dance final, stickning och fika. har liksom kommit in i ett stim när det gäller stickning.. det är såååå rrroligt!

hm.. kom på att just nu är ju inte allt så himla toppen -det går magsjuka på toves skola bl.a. och jag tackar för varje dag vi klarar oss från det..

nu är det filmdax med conny och sedan ska det sovas så vi kommer iväg tidigt till härnösand..

god natt och sov gott!                                pok

POSE


Mammas lilla stjärna..!

Jag måste bara ha världens coolaste dotter..! Hon gick mannekäng i kväll på KRAMM för Nordlanders skor som finns i Kramfors. Det är lika roligt varje gång för hon får såååå mycket beröm! Jätte många kommer fram och talar om att hon är så duktig och söt, en riktig naturbegåvning.. : )             ..lik sin mamma.. ;)

Ska lägga in en bild på henne sedan hur hon var stylad när hon gick.har tyvärr inga foton från själva visningen.

Annars har det idag inte hänt så mycket förutom att det var väääldigt stressigt mellan 15.30 och 18.00, då allt skulle fixas med kläder och sånt.. suck..

Men det blev ju såå bra till slut!

Med detta säger jag god natt och sov gott!  pok /j


For Your Information..

hej!

Detta kommer att bli en blogg som de flesta, där jag delar min vardag och mina tankar med dig som har lust och ork att läsa..

Eftersom dagen började 6 i morse och jag sitter som ett bär i soffan och önskar att jag hellre skulle föda barn än att komma på namn och skriva första inlägget så sägar jag nu god natt och vi syns i morgon..

Välkommen och jag hoppas att det blir lika roligt för dig som för mig!


RSS 2.0