vad det är varmt..

alltså jag tror inte att jag är ensam när jag tror att jagsnart avlider i denna ENORMA hetta!

det är lite konstigt, men jag tror att jag nästan ser fram emot att vara inne på vårdcentralen i en månad om det ska vara denna enorma hetta. att jag sedan ska börja sju.. ja, det är en annan femma.

jag sa till tove nyss att vi måste åka och bada så att jag blir alldeles kall, det är så skönt att somna då!

ja! jag glömde ju att berätta att vi var ju med fam fniss i helgen! ja, tove åkte till moster i fredags tror jag.. jo, det gjorde hon ju, för hon ville ju stanna där när vi skulle till nora.

iaf, där var då fam fniss, fru fniss syster med sambo och bonusbarn och fniss mamma med kille. vi hade det jätte mysigt!

jag och fru fniss med syster simmade ut till ön som ligger mittemot deras stuga. det tog en stund men jösses vad det var skönt! att tillägga så åkte mina badkläder av så snart det var möjligt och så simmade jag i bara mässingen! det hör liksom till vid premiärsimmandet.

ja, det är alltid roligt att mässingsimma när det är kväll, men ja.. ni vet.

sedan åts det jätte gott! jag valde bort potatis och åt bara kött-kyckling och sallad. conny -den muppen, ville inte börja med LCHF just då, utan ville vänta.. i vanlig ordning då.. liksom.

mitt barn fick jag för övrigt hem igår. fast det sa jag kanske..



iaf. det ska bli skönt att få bada lite! det var ju såååå skönt i helgen! tänk att få bada.. åka hem och duscha och sedan lägga sig på spikamttan en sväng och sedan soooova -till 6.00  i morgon..


nu är det dax att styra upp det hela, så vi hörs sedan!





pok pullor!

30 juni - förbannade hrf!

ja, att det inte brinner!

nu sitter jag och försöker fixa en obetald akasseavgift och det finns ju inga förbannade uppgifter att hitta! tänker då "ja men det är väl klart att jag ringer dem då." ja, eller hur?! när man ringer upp dem så hamnar man i en telefonkö i 5 minuter för att sedan få höa att det är FÖR MÅNGA  SOM RINGER och så opplas man bort.

hallå, jag har inte tid med detta!



vi hörs pullor



pok

hahahaha! bloggdamp!

å vad skönt det känns att ha lite bloggdamp!
det var ju ett tag sedan.. iaf, jag trodde det inte sådär riktigt men nu är det bevisat: sprayen som jenny har på nordlanders skor (gamla crispin) fungerar! jag var tvungen att töja ut en sandal ju och det funkade faktiskt!! åååå vad jag blir glad av sånt!

sedär ja! det tror jag att hon kommer att säga när jag kommer in nästa gång och talar om vad nöjd jag blev!
hahaha!

hm. jag säger detsamma: se där ja! där seglade jonna och jörgen in -utan mitt barn, och handlade lite.
de ska upp till solle till jörgens farmor och farfar. jag ska dock få tillbaka henne ikväll -hoppas jag.

vore ju trevligt att få se henne innan hon åker vidare.. fast jag är så glad att hon har tyckt att det har varit roligt att vara hos dem och få busa lite. det brukar  ju bli lite sånt när hon är där..

nu är det iaf dax att plocka ihop.



pok pullor!


ps. harry ska nu vara barnvakt åt conny -dvs hon ska passa mig, ett par timmar och sedan ska det städas lite.. ds.

nu är den fixad -min handarbetesblogg!

http://joafyi.blogg.se/minahandarbeten

anledningen till att jag klippte in denna nu, är för att jag har lite brådis och detta var den enklaste lösningen.

nu är det bara att virka som attan för att sedan få lägga upp mina fina alster på bloggen! ser fram emot när jag har några alster att lägga upp! har iofs några sockar och strumpor som jag kan fixa.. ja,ja.. det löser sig!


pok pullor! 

29 juni - denna hetta!

ja, då var det en lite uppdatering då här på eftermiddagen i denna fruktansvärda hetta som har tagit kramfors i sitt grepp..
hahaha, vitsigt va?

iaf, detta har hänt:

veckorna bara springer iväg och snart är det redan juli!

jag har ströjobbat och sedan vet jag inte riktigt vad jag har pysslat med.. det enda jag riktigt kan koncentrera mig på är att hålla mig borta från värmen.. mitt kortminne är som vinden i kramfors.. som bortblåst.. ja, inge alls liksom.

jag titulerar mig numera som späckhuggare och trivs inte alls i denna nygamla situation, dvs lika hög som bred. skit skulle jag vilja säga t.o.m.


situationen med min dotter är status quo.. det händer ingenting alls.. skönt att det är lugnt, men jag tycker synd om henne för hon vill redan tillbaka till skolan för att kolla vilka kompisar hon har kvar m.m...


hon har dock flera utanför och jag är glad över att hon försöker hålla modet uppe och har lovat henne att synden straffar sig själv, dvs den skit och de lögner  som vissa då sprider.. de kommer att komma tillbaka och bita vederbörande i röven.

ska dessutom säga åt skolan att de får ta tag i problemet och prata med de föräldrar detta berör och tala om hur de ser på saken och att den andra -i detta fall, är likadan mot tov och att de inte då ens sett någon konflikt. 
men, ja ja.. det löser sig.. vi väntar och ser..
 
ja just det ja.. jag har fått ett akutjobb åt kramfors vårcentral. ska städa en månad. skönt med svalkan där inne, men samtidigt så kommer det att bli tufft för ryggen att gå i 8 timmar/dag..
men jag måste så jag biter ihop och gör det jag kan. jag är glad för det lille!

på torsdag  ska vi hämta pissarna! det ska bli spännande att se hur detta kommer att utveckla sig. det skulle vara lättare att bo i huset just nu, men vi vet ju inte var vi ska ta vägen riktigt än så det får bli lite bökigt i lägenheten istället.. det löser sig nog åxå.. så jobbiggt bara med alla tankar som snurrar runt runt i huvudet och bara gå snabbare och snabbare! 

tove ska snart till joel och det är bra eftersom vi ska jobba och när jag nu -lyssna på detta, ska börja 7 (!) på morgonen och sluta 4 så kommer et att finnas 3 saker på agendan den månaden:

äta

skita

sova

ska dessutom införskaffa en cykel så jag kan cykla isf att ta bilen. gå är uteslutet då jag kommer att avlida av sol och värme. jag kommer inte att kunna arbeta.. anledningen? hm.. försök  med MIGRÄN.

dte är tur att jag är kodad på af för det så att de vet om att jag verkligen har problem med det.




ja, och så har vi mina projekt som jag då håller på med.. det börjar bli ett par nu.. hahaha!
jag har min raggifilt som är 1.40 m2 och så har jag börjat med en filt (båda är med monsterrutor) som jag använder lilla lovika till och den ska jag tova sedan så den blir jätte fin! ska fixa en handarbetesblogg så ni som inte är intresserad av att läsa om det slipper.

jag hade ett annat bloggprojekt åxå, men då jag inte kommer ihåg vad det var.. skit. ja,ja.. det ger sig det med.. nu ska jag fixa mina gamla oanvända arcopedico sandaler! har köpt medel för att fixa till dem så ajg ska knna ha dem nu..

jag kommer att lägga in bilder på mina projekt och sandaler sedan.

jag undrar om det var något mer..

jo, mamma kom hem med ett antal tunikor till mig efter resan till götet. de var jätte fina, men jag ser ut som en höggravid ..en sån där med betar som är bruna och ligger på stranden och solar sig.. inte val.. inte säl.. inte späckhuggare.. ja,ja.. det var vär det samma.. en sådan iaf.

jag har haft en lila tunika på mig som jag kallar min "fatsuit" och som  jag då fick  av min vördnade moder nu senast.
det är ju himla behändigt att ha en tunika då man inte behöver dra in varken magen eller sträcka på sig när man går.. man ser ju ändå ut som ett vandrande tält liksom..

hahahaha! håller faktiskt på att mentalt förbereda mig på att göra något åt saken och därför måste jag säga som jag gör. det blir ju inte så påtagligt annars liksom.. hahaha ja, om man bortser från det faktum att jag inte kommer i de kläder jag kom i förut då.. men men! jag misströstar inte utan jag tar på mig mina fatsuits och ler. ler med vetskapen om att snart så börjas det. då ska jag ner -igen. enda skillnaden är att jag tänkte inte gå upp sedan.   

när jag är riktigt nära -typ dagen innan det är dax nära, då ska jag sätta upp en bild på mig själv i bikini åxå. jag menar då måsta jag ju verkligen ta tag i det!

jag tycker inte om att vara fet. jag tillhör inte den skara som klär i att vara överviktig. däremot så har jag flera kompisar som det inte spelar någon som helst roll hur de ser ut de fanskapen, de är söta  och vackra ändå! jag tycker att det är lite orättvist.. lite.

nä, nu måste jag virka lite så jag kommer någon vart med mitt nya lilla projekt!

pok pullor!


21 juni - milda makaroner!

ja, jag säger då bara det att jag hinner inte riktigt med allt jag ska göra..

ja, det är klart att jag gör det jag måste typ, fast det är en massa som jag glömmer bort åxå.. skit alltså..

nu senast är det akassan jag har glömt att fylla i.. skulle ha gjorts förra söndagen, men jag har ju inte gjort det så det får lov att göras idag. skit.

sitter just nu hos harry och dricker kaffe och har en väldig huvudvärk på g.. har varit ner till sundsvall och sett dörren till en stängd butik.. bokia. ringde emma och kollade om det var öppet i stan och hon sa att det skulle vara det så vi drog ner. ..bara för att mötas av att stan var typ död. men vi gick och kollade iaf och vi fick det bekräftat ..att det var stängt. det var typ bara åhléns som var öppet. de var åxå förvånade att ingen hade öppet.

ja,ja.. vad är väl en bal på slottet..?

ska dricka mitt kaffe och sedan virka lite. jag hoppas att jag kan göra en snabb genomgång med mina bravader den senaste tiden i kväll.. jag hoppas!

förlåt om jag inte är så aktiv som önskat, men ni vet varför ch snart kommer jag igen, vänta ni bara!


pok pullor!!

16 juni - jag lever

om det är någon som undrar så lever jag. har bara haft sååå mycket att göra och skall göra ett riktigt inlägg ikvväll när jag kommer hem!

pko pullor!

11 juni - min tid räcker inte till!

my god vad jag har mycket att göra!

idag ska jag fixa ett kort till josses student, fixa toves kläder, gratta morfar på 85års-dagen, till roger på arbetsförmedlingen (14.30), fixa euro till josses studentpresent, kolla praktikplatser, krusa toves hår, vänta in conny för att åka till mamma och fira morfars dag. ja, jag måste köpa en bukett blommor åxå.. suck.

det var fel igen -på internet, igår så jag kunde inte lägga upp förra inlägget förrän nu! jag blir så trött på det här!

nu ska jag virka lite.. skönt att tänka på något annat när man inte är ok..




pok

10 juni - det räcker nu..

jag är ledsen att jag inte skriver så intensivt och roligt som jag brukar och jag kan inte förklara anledningen mer.. jag kan bara säga att det är för mycket för mig nu. mitt barn mår dåligt och jag hoppas att det löser sig snart..

jag skriver i morgon istället..



pok

min mosterruta! mormorsruta även kallad..

här är min fina lilla ruta!
alltså jag har till denna lilla ruta -för den är väldigt liten, använt drygt 2.5 nystan av garnet raggi och virknål 5.
varje nystan är på 150 m.  när jag mätte innan jag började på det 3:e nystanet så var rutan 45cm2.



jag har lagt en dubbeldajm på för att ni ska se storleken. jag har ett melerat garn som ändrar färg själv -jag orkar liksom inte ändra själv hela tiden.. hahahaha! tanken är att den ska bli 160x160 cm stor. en riktigt stor och fin filt!

nu ska jag virka igen så vi får höras av igen..


pok

skit åxå!

jag glömde ju att berätta att vi åkte till jenny och mellis igår och gjorde middag åt dem.. det blev jätte gott och det var jätte mysigt! jag har aldrig sett en så liten människa äta så mycket! my god! jag pratar om jenny.. hahah!

vi gjorde pers lovley chickencurrysambalochmangochutneytjosan som är såååå gooood!

ja,ja.. det var det hele..som mamma säger.


pok

8 juni - börjar lessna på blogg.se..

alltså det är sååå ofta som det inte funkar att gå in på min sida att jag börjar lessna på detta. nu har jag precis kunnat ladda upp inlägget från igår och har inte riktigt tid att skriva nu..

jag var iaf runt igår med en annan i valnämnden och körde ut förtidsröster till nora, nordingrå, ullånger och doksta.

jag var lite nervös men det gick jätte bra och vi hade jätte mysigt! oj, vad vi skrattade! det var synd att det inte var så lång stund vi skulle vara ute.. åkte vid 8 och kom hem vid 10.30.

jag hade tom gjort fika med limpsmörgåsar och kaffe. fy vad gott det var att fika efter en stund!

nu ska jag virka lite.. har precis kommit hem med 5 nya nystan till min jätte fina filt som jag håller på med! ska ta kort sedan..



pok pullor!

7 juni - ni har väl röstat idag?!

först vill jag tala om att jag har haft mycket att göra och det blev för jobbigt för mig i fredags för att orka skriva.. konflikten som var mellan mitt barn och ett annat har eskalerat och nu har  gått över till oss föräldrar..

jag har skrivit och raderat, skrivit och raderat, skrivit och raderat.. nu orkar jag snart inte skriva mer.. men jag kan  säga att jag är mycket ledsen över det som har hänt speciellt om man tänker på att jJAG talar om för MITT barn att man lämnar inte kompisar ute i kylan bara för att man hittar någon annan at leka med ibland.. och att kommer det mer från familjen från avgrunden så brinner det och då kommer jag att säga vad jag har velat säga under x antal år, men som jag inte har därför jag har tyckt att det inte har behövts sägas.. vänskapen har varit viktigare..

men, men.. jag fick kastat i telefonen i fredags att mitt barn "är sjukligt svartsjuk och lider av förföljelsemani". fattar ni? inte jag iaf.. jag kan tala om att jag var den vuxne i samtalet och behöll lugnet under hela tiden -faktiskt, medans den andre gapade så det stod härligt till..

jag måste ju erkänna att jag finner det lite exalterande att ju lugnare jag är ju vansinnigare blir den andre parten i en konflikt. tycker at det är såååå intressant. hahahaha!

jag kan ju säga att conny sa att han var stolt över mig efter samtalet var över och att han tyckte att jag var stark, konkret och ödmjuk. han brukar ju annars komma och säga om jag inte är så.. men jag kände verkligen att han förstod mig och det betydde mycket.

nu ska jag ta hand om mitt barn lite så vi får höras av senare.


pok pullor

4 juni - jag behöver en brandsläckare..

alltså nu blir jag så förbannad att det snart brinner igen!

det är väldigt lätt att se andras fel och brister, men att ta hand om sina egna och faktiskt se att man har några -der är inte lätt.

trots att jag ständigt påtalar att jag själv har fel och brister så verkar inte omvärlden med detta kunna ta sitt eget ansvar och göra det samma..

varför är det så svårt att kunna se när någon verkligen försöker vara ödmjuk och försöker att styra bort maktkamer? varför se detta som en svaghet och bara köra på? det är inte ok att göra sig lustig på min bekostnad. jag tycker inte att det är roligt. skulle jag göra det samma så skulle det brinna för MÅNGA människor i min närhet.

nu är det skillnad på att göra sig lustig och att skämta med varandra.. visst ska man kunna skämta med varandra och driva med varandra, men var går gränsen?

om jag går över gränsen så tala om det för mig. ibland händer det att jag säger saker som jag inte riktigt tror är så som du kanske uppfattar det..  har jag sårat dig så säg det så jag kan fixa problemet. 

en annan enkel sak som att ifrågasätta något.. att på ett defensivt sätt säga att det kanske inte är så som någon säger att det är.. ja, det är omöjligt.

jag kan ta om någon säger att det inte är som jag säger och har vi olika åsikter. då tycker jag att det är så lätt att kolla upp vad som är rätt -utan att göra det till en maktkamp av det. ibland handlar det kanske bara om att bolla saker med varandra..

varför kan man inte kolla upp något om man inte är överens eller om något är oklart?

ibland känns det som om kommunen inte är stor nog..

nu orkar jag inte jiddra mer.. ska ta och fixa lite mat och sedan ska det fikas hos bekanta.


hoppas att dramat då har löst sig..


pok pullor

anna ibrisagic, nya moderaterna - love her!

jag måste ju tillägga att jag bara älskar att höra på denna kvinna när hon pratar! hon är så duktig och kompetent!
får utveckla i morgon, ville bara få det sagt så att ni vet.. ;) jag kan ju säga att hon vet vad hon pratar om. :)


bilden är hämtad från europa.moderat.se



pok


3 juni - att jag inte lär mig..

nu har jag gjort det igen.. svarar innan jag har tänkt till.. eller rättare sagt -min vilja att hjälpa till går före min kapacitet.. haha!

fick ett samtal i morse från en nämndledamotskollega -vilket långt ord, som undrade om jag kunde ställa upp på söndag under valdagen och hjälpa honom att köra ut valsedlar.
-jajamen! (hm.. vilken tid pratar vi om?) vet du vilken tid det blir? (shit, bara det inte blir så tidigt..)
-jätte bra! ja, det blir tidigt på förmiddagen. (i joas värld betyder det typ 9..)
-ok..

han ringde upp efter ett tag igen och talade om att vi skulle träffas på kommunhuset -lyssna på detta: 7.30!
hans kommentar om detta var:
-nu kan det inte bli värre.
-hahahaha! i sann psykologanda lägger du in den repliken för att det inte ska kännas så illa. hahaha!

när vi hade lagt på kändes det lite märkligt.. var glad för att jag gjorde någon glad för att jag kunde ställa upp och att jag kommer att få ett arvode och kan skriva förhindrad på akassan och med det tjäna en dag.. men jösses vad jag måste lägga mig tidigt på lärdagkväll.. måste ladda med migräntabletter och grejjer..

ja! jag ska överraska honom  med ett par limpmackor och kaffe tror jag! det väntar han sig nog inte! rrrrroligt! ska lägga i lite kardemumma. jättegott!

dagen fortsatte med att jag klev upp och gjorde ett par rutor till filten innan conny klev upp. åkte till korken när conny skulle till jobbet. väl där såg jag hennes senaste tillskott: en motorrulle! hahaha! fy vilken cool!!!!

det finns inte en tomte som inte ser ut som en mupp som kör en sådan.. korken har fått den för att hon har ms.. ja, my god.. att jag inte dog när jag såg henne styra iväg på den med barret ståendes rakt bakåt! hahahaha!

jag fick dessutom köra den och my god vad det var roligt!! hahahaha! jag ska ta ett kort när jag hittar kameran -som ligger på ett bra ställe, och tar ett jätte fint kort oss när vi kör. hahaha!

det fikades och spelades nintendo wii. ja, och ett par rutor hanns det med åxå.

jag åkte in och hämtade conny i stan och passade på att köpa raggigarn för att pröva att göra en filt i bara en ruta! tror att det blir jätte coolt! har bara lite av ena nystanet kvar! tjohooo!

nä, nu ska jag virka vidare! vi hörs i morgon pullor!



pok

2 juni- vad är det för fel på blogg.se?!

jag har ingen aning om hur det kommer att se ut när jag lägger upp detta inlägg.. vänta! nu kom det tillbaka!

alltså vad är det som händer?!

idag har jag varit på arbetsförmedlingen 9.15 och sedan direkt till kommunstyrelsen därifrån. höll på med det till 15.45 då jag åkte och mötte upp petra och lars för att äta hemma hos dem innan cirkusen.

tove hade åkt till harry tidigare under dagen så henne hämtade jag upp på väg till los cirkus.

alltså ibland undrar jag hur gud tänker när han försöker tala om saker för mig.. nu har han gjort det igen iaf.. 
jag hade ju fått 2 biljetter av petra och lars för att vi skulle få följa med dem ikväll.. när jag skulle ta upp biljetterna ur bakfickan.. fick jag bara upp delarna jag ska ge till biljettmottagaren.. de hade alltså gått av.

suck! hur ska jag förklara detta för dem i kassan?
-hej, jo min stjärt är för stor för mina byxor så när jag skulle ta fram dem gick dem av.. va?

ja, det gick iaf bra, vi fick komma in. där inne träffade jag på en bekant som sa att hon hade försökt få tag på mig. "jasså?" "ja, jag hade jobb åt dig.."  det var ju lite roligt. nu fick hon ju inte tag på mig, men det kan kanske bli något framöver.. jag lämnade mitt nummer. ;)

nu är vi hemma och jag undrar vad conny och diesel har ätit.. de är båda så himla mysiga och keliga.. hahaha!
ni fattar att jag då inte har lust att skriva mer, utan istället mysa med min familj.. mmmm..

jag fyller ut mer om själva cirkusen i morgon..



pok pullor!

migrän.. igen..

ok, detta har hänt..

jag blev dålig på eftermiddagen och somnade på soffan en stund.. halvsov jätte skönt medans jag lyssnade till ett program på svt24 där det var någon diskussion om religion och krig?

jag vet inte riktigt vad det handlDE OM capslock.. ja, det var iaf representanter från kristna, judar och muslimer där.. ja och så ingvar carlsson -gamsossen. det var iaf jätte skönt att lyssna till medans jag vilade och det var svårt att slita sig när jag var tvungen att gå till justeringen..

ja, ang. justeringen då.. nu börjar jag bli så in i helvete LESS på detta JÄVLA sätt som sossarna pysslar med! nä, inte alla -uppenbarligen, men de flesta jag har stött på!

jag kan ju säga att jag skulle ALDRIG -ALDRIG, ha ett sån't betéende! jag skiter vilket parti man tillhör, man måste väl få ha vänner från vilket parti man vill -eller?!

iaf, idag då när jag kom dit så satt alla som skulle justera där och bla.a. en gammal bekant till familjen -en underbar sosse, som jag alltid kramas och kindpussas med så fort vi träffas. jag fattar inte att det alltid ska bli reaktioner av detta!

jag är som jag är och dem jag tycker om, tycker jag om oavsett partitillhörighet och jag tycker att det är vidrigt det som våra kramforssossar pysslar med.. att göra stora scener av att det finns dem som tycker om varandra även om det är någon från "fel parti" som kramas med en av dem..

jag kan faktiskt sträcka mig till att säga att det som de pysslar med -många av dem, är mobbing. tyvärr. det värsta är att när man påtalar att man känner sig utsatt -inte som person utan i sitt parti, säger dem att det inte stämmer. haha! och vem är det som har rätt? den som mobbar eller den som upplever det som mobbing?! idioter..

nu är det ju så roligt att min söta lilla sosse tycker att det är lika roligt att kramas med mig och bryr sig inte om att hans partikamrater gör som de gör. han bara skrattar och det roar mig oerhört! hahahaha!

ajajajajaj.. nu gör det sååå ont i huvudet..

efter justeringen så kompletterade jag iaf lite inför kvällen hos harry och sedan hämtade jag tove och diesel och åkte dit.

nu har jag äntligen startat och det är sååå roligt! lite tråkigt att man ska byta färg och börja om hela tiden bara.. men jag ska göra en med stora rutor åxå. sedan.

fick iaf några m.tabletter från världens bästa jenny och det är jag sååååå tacksam över.. tack jenny!

nu ska jag ta en tablett och gå och sova.. i morgon är det arbetsförmedlingen och kommunstyrelsen. jag har en sak som ska bli såååååå roligt att ta upp på mötet. får se om det blir något drag när jag lägger fram mina funderingar.. moahahaha!


nu ska jag forsätta med filten..



pok pullor

1 juni - städning och justering

hej hopp!

idag har jag hunnit köpa 2 borstar till diesel
köpa garner till vår mormorsfilt
lagat lunch
och slängt in en tvätt.

tove är hos grannens dotter och leker och jag softar lite i soffan och väntar på att kaffet ska bli klart.

klockan 15.00 ska jag till kommunhuset och justera kommunfullmäktiges rotokoll.

that's it so far!



pok pullor!

RSS 2.0